dijous, 31 de març del 2011

TUTORIA DIJOUS 31 DE MARÇ

DINAMIQUES DE GRUP
Aquesta setmana l'aula d'audiovisuals està ocupada, així que haurem de fer una Tutoria "analògica", com les d'abans, amb paper i llapis, però no per això menys interessant...

En la tutoria d'aquesta setmana treballarem al voltant de dos conceptes importants: les comunicacions escrites i les comunicacions orals.
  • LES COMUNICACIONS ESCRITES
En els darrers exàmens he pogut constatar que molts de vosaltres no llegiu amb la suficient atenció els enunciats de les preguntes i això fa que, o bé no responeu allò que se us demana o bé us deixeu apartats sense contestar.

Mem, per afrontar amb èxit un examen, cal estar relaxat (si, ja sé que és fàcil dir-ho...), escoltar i posar la màxima atenció a les explicacions del professor i realitzar una LECTURA GENERAL de la prova abans de començar a escriure res. És molt important llegir totes les preguntes i demanar els possibles dubtes que tinguis al professor abans d'escriure res.

Que no? Que no tinc rao? Doncs en la Tutoria farem una dinàmica de grup i us demostraré que si, que molts de vosaltres us precipiteu i comenceu a escriure sense parar atenció al que se us demana.. Farem una prova contra rellotge. Tindreu 4 minutets per a respondre un qüestionari on posarem a prova la vostra capacitat per a seguir unes instruccions... i riurem, vaja si riurem...
  • TRANSMISSIÓ DE LA INFORMACIÓ: ELS RUMORS
Farà un parell de setmanes, una companya nostra va passar uns dies força malament a l'IES per culpa d'un rumor. No se qui va dir que ...

Els rumors són especulacions no confirmades que s'intenten donar per certes amb un objectiu determinat i que condicionen el comportament dels altres cap a ell. Com que no és informació contrastada, poques vegades es difon de forma oberta i es fa servir el "boca a boca" per estendre'ls.

Coneixeu "La faula del triple filtre" de Socrates? Cerqueu-la a la xarxa. Si el que em vols explicar sobre aquell al·lot no saps si és del tot cert, no és bo i per a mi no és útil, per a què m'ho vols explicar?

En la Tutoria d'aquest dijous farem una segona dinàmica de grup, on podreu veure les deformacions que es produeixen en el procés de transmissió de la informació. Una dinàmica molt senzilla, però a la vegada molt interessant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada