dimecres, 26 de gener del 2011

TUTORIA DIJOUS 27 DE GENER

CONEIXES ELS POLSERES VERMELLES?



El passat dilluns es va estrenar a TV3 "Polseres Vermelles” una nova sèrie que retrata, amb humor i tendresa, el dia a dia d’un grup d'al·lots en un hospital infantil. A diferència d’altres sèries ambientades en un hospital, a "Polseres vermelles" els metges cedeixen tot el protagonisme als pacients, en aquest cas, cinc al·lots i una al·lota d'entre 8 i 17 anys que coincideixen en un hospital a causa de diverses malalties.

Sense defugir les circumstàncies especials en què es troben, la història d’aquestos sis adolescents mostra les vivències i situacions pròpies dels al·lots i al·lotes de la seva edat, però amb la diferència que el seu món és un hospital, i això fa que ho visquin tot amb una gran intensitat.


En la Tutoria d'aquesta setmana veurem el 1r capítol i després en parlarem una mica sobre diferents fets que ens hi planteja.


TUTORIA DIJOUS 27 DE GENER

POLSERES VERMELLES: CAPÍTOL 1

El Roc, l'Ignasi, el Lleó, el Jordi, la Cristina i el Toni són els "polseres vermelles", els sis protagonistes d'aquesta sèrie on és fa un retrat, ple d'humor i de tendresa, de la relació que s'estableix entre un grup d'al·lots ingressats en un hospital infantil.

A veure si us agrada...


dimarts, 25 de gener del 2011

4 GATS



Avui a classe erem 4 gats! Mal de cap, febre, tos... i es que la grip està causant estralls a 2n A. Fins a 9 companys i companyes no han vingut avui a classe per malaltia.
Esperem que us recupereu ben aviat ;)

dijous, 20 de gener del 2011

TUTORIA DIJOUS 20 DE GENER: L'OBSOLESCÈNCIA PROGRAMADA

Has sentit parlar de l'OBSOLESCÈNCIA PROGRAMADA? Aquesta setmana veurem un excel·lent documental. Es tracta d'una producció de Televisió de Catalunya, Media 3.14, Article Z, Arte, TVE, on basant-se en una acurada recerca de més de tres anys, i utilitzant imatges d’arxiu molt poc conegudes, COMPRAR, LLENÇAR, COMPRAR relata la fascinant història de l’Obsolescència Programada, des dels seus orígens fins a casos actuals que afecten a productes electrònics de darrera generació (iPods, impressores...), passant per la misteriosa desaparició de les mitges de niló a prova de carreres.

Perquè els productes electrònics duren cada vegada menys? Com és possible que el 1911 una bombeta tingués una durada de 2500 hores i cent anys després la seva vida útil s'hagi vist reduïda a la meitat? És compatible un sistema de producció infinit en un planeta amb recursos limitats?

En veure'l, intentarem respondre a aquestes i altres preguntes que ens planteja aquests interessant documental.

Comprar, tirar, comprar